Author Topic: DrumIt5 MKII with 64gb Cards  (Read 3246 times)

roel

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 712
  • Karma: 10
    • View Profile
Re: DrumIt5 MKII with 64gb Cards
« Reply #15 on: December 23, 2020, 11:48:12 AM »
128 GB or 256 GB didnt work with my solution  i was trying it promt after get success with 64GB an i still use 64GB without slowdown or any errors
what works with bigger cards is to seize then down to 64 GB what makes no sense even you only have bigger card then 64GB
Interresting for me would be if someone was always successful with my solution
seems not much interrest in that doubble up memory

I will try tomorrow, hope it works my way.let's do it!!!!

ANGR77

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 608
  • Karma: 45
  • 2Box DrumIt Five MKI, MKII and Three owner
    • View Profile
    • Zourman.com
Re: DrumIt5 MKII with 64gb Cards
« Reply #16 on: December 23, 2020, 07:52:39 PM »
Hi!

As I might been indicating above in a post...I don’t think the Drumits can address more memory than 64GB...(But I need to verify this with reliable sources)

But - without testing...you never know! Good tests!

Best regards

Anders / www.Zourman.com
Sonor Safari, Pearl Crystalbeat, Zourman Triggers, Roland & Triggera, 2box Cymbals & HH, RT-10, KT-10, BT-1, VH-11/12/13, ATV hh, KT-10, 14C/13R/15R, PCY-155, MD, 2Box 5 MK1&II & 3, DD4SE, Pearl ButtKicker Addictive Drums 2.1.14, all ADPaks moved to 2box(SDSE) Zourman Conversion Gears www.zourman.co

roel

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 712
  • Karma: 10
    • View Profile
Re: DrumIt5 MKII with 64gb Cards
« Reply #17 on: December 23, 2020, 08:21:34 PM »
Ive tested it but damn it doesn't work I tried everything to get it work,but no succes.
can i format my 128gb to 64gb or how can I do that?
« Last Edit: December 23, 2020, 08:28:56 PM by roel »

ANGR77

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 608
  • Karma: 45
  • 2Box DrumIt Five MKI, MKII and Three owner
    • View Profile
    • Zourman.com
Re: DrumIt5 MKII with 64gb Cards
« Reply #18 on: December 23, 2020, 09:35:28 PM »
A good tool when trying format / partition things on a SD card - is https://www.partitionwizard.com/feedback/install-partition-wizard.html?from-demo-v12

Best Regards

Anders / www.zourman.com
Sonor Safari, Pearl Crystalbeat, Zourman Triggers, Roland & Triggera, 2box Cymbals & HH, RT-10, KT-10, BT-1, VH-11/12/13, ATV hh, KT-10, 14C/13R/15R, PCY-155, MD, 2Box 5 MK1&II & 3, DD4SE, Pearl ButtKicker Addictive Drums 2.1.14, all ADPaks moved to 2box(SDSE) Zourman Conversion Gears www.zourman.co

roel

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 712
  • Karma: 10
    • View Profile
Re: DrumIt5 MKII with 64gb Cards
« Reply #19 on: December 23, 2020, 10:16:30 PM »
A good tool when trying format / partition things on a SD card - is https://www.partitionwizard.com/feedback/install-partition-wizard.html?from-demo-v12

Best Regards

Anders / www.zourman.com

i wil get my money back I will send the 128gb card retour, now the question if i buy a 64 gb sdxc card and i format it to fat32
does it 100% work with my 2box drumit 3 module?

So 64 GB will be the maximum for 2box well I think its enough to handle my kits.

« Last Edit: December 23, 2020, 11:16:19 PM by roel »

ANGR77

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 608
  • Karma: 45
  • 2Box DrumIt Five MKI, MKII and Three owner
    • View Profile
    • Zourman.com
Re: DrumIt5 MKII with 64gb Cards
« Reply #20 on: December 24, 2020, 08:41:58 AM »
What kind of  errors did you get with the 128 GB card? Unallocated clusters?

Best regards

Anders / www.Zourman.com
Sonor Safari, Pearl Crystalbeat, Zourman Triggers, Roland & Triggera, 2box Cymbals & HH, RT-10, KT-10, BT-1, VH-11/12/13, ATV hh, KT-10, 14C/13R/15R, PCY-155, MD, 2Box 5 MK1&II & 3, DD4SE, Pearl ButtKicker Addictive Drums 2.1.14, all ADPaks moved to 2box(SDSE) Zourman Conversion Gears www.zourman.co

roel

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 712
  • Karma: 10
    • View Profile
Re: DrumIt5 MKII with 64gb Cards
« Reply #21 on: December 24, 2020, 11:30:37 AM »
What kind of  errors did you get with the 128 GB card? Unallocated clusters?

Best regards

Anders / www.Zourman.com

The module dit not start, was loading all the time but didden't start up.
but I think you can do it Anders 8)
At least you can give it a try, maby some smart person can do
It.
« Last Edit: December 25, 2020, 02:40:00 PM by roel »

roel

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 712
  • Karma: 10
    • View Profile
Re: DrumIt5 MKII with 64gb Cards
« Reply #22 on: December 28, 2020, 05:37:48 PM »
I got a 64 gb card now formatted it to fat32, and it says unaligned cluster getting desperate now...
I need help please...
« Last Edit: December 28, 2020, 06:38:43 PM by roel »

jojo34

  • Newbie
  • *
  • Posts: 14
  • Karma: 5
    • View Profile
Re: DrumIt5 MKII with 64gb Cards
« Reply #23 on: December 29, 2020, 08:07:44 AM »
hey roel
just try to follow my advice with exact that programs i mentioned
or otherwise you wont succed cause the modul dont support 64GB cards i guess
 till now
only works with that way i gave at page 1 of this theme
« Last Edit: December 29, 2020, 08:09:47 AM by jojo34 »

roel

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 712
  • Karma: 10
    • View Profile
Re: DrumIt5 MKII with 64gb Cards
« Reply #24 on: December 29, 2020, 09:18:31 AM »
hey roel
just try to follow my advice with exact that programs i mentioned
or otherwise you wont succed cause the modul dont support 64GB cards i guess
 till now
only works with that way i gave at page 1 of this theme

Before I begin with your solution, do I have to format the 64 gb card to fat32? or let it in original mode exfat?

ANGR77

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 608
  • Karma: 45
  • 2Box DrumIt Five MKI, MKII and Three owner
    • View Profile
    • Zourman.com
Re: DrumIt5 MKII with 64gb Cards
« Reply #25 on: December 29, 2020, 04:02:08 PM »
No, not needed, the image app described in step 1 in Jojo34s excellent description, makes a copy of an existing working 32GB card (which is fat32 formatted)

This stored image will then in the next step be written cluster by cluster to the 64GB card ... which also through this also will include the FAT32 formatting.

Best regards

Anders / www.Zourman.com
Sonor Safari, Pearl Crystalbeat, Zourman Triggers, Roland & Triggera, 2box Cymbals & HH, RT-10, KT-10, BT-1, VH-11/12/13, ATV hh, KT-10, 14C/13R/15R, PCY-155, MD, 2Box 5 MK1&II & 3, DD4SE, Pearl ButtKicker Addictive Drums 2.1.14, all ADPaks moved to 2box(SDSE) Zourman Conversion Gears www.zourman.co

ANGR77

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 608
  • Karma: 45
  • 2Box DrumIt Five MKI, MKII and Three owner
    • View Profile
    • Zourman.com
Re: DrumIt5 MKII with 64gb Cards
« Reply #26 on: December 29, 2020, 04:46:20 PM »
I must also add that after been studying jojo34 excellent findings how to get 64GB card running, I can just confirm that it works as a charm...

I used a 64 GB card from Sandisk Ultra 120MB/s...(SDXC card class 10) - which there was no way in hell to get it to work by just using plain fat32 formatting and then copy all 2box files. This only made the card to boot forever or displaying the message unaligned clusters.

But doing the steps described by jojo34...it actually started to work. :-) No glitches or strange things yet regarding the new 64 GB card when running it in 2box. I will now add more samples to my card and see what is happening. (I had 26GB on my original card...I will now move above 50 GB...)

I am guessing that taking Jojo34 route of preparing the card makes a SDXC to behave like a SDHC...(and handle the SDXC erase block boundaries in the right way)

So big Kudos to Jojo34! 



Best regards

Anders / www.Zourman.com
« Last Edit: December 29, 2020, 05:25:02 PM by ANGR77 »
Sonor Safari, Pearl Crystalbeat, Zourman Triggers, Roland & Triggera, 2box Cymbals & HH, RT-10, KT-10, BT-1, VH-11/12/13, ATV hh, KT-10, 14C/13R/15R, PCY-155, MD, 2Box 5 MK1&II & 3, DD4SE, Pearl ButtKicker Addictive Drums 2.1.14, all ADPaks moved to 2box(SDSE) Zourman Conversion Gears www.zourman.co

roel

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 712
  • Karma: 10
    • View Profile
Re: DrumIt5 MKII with 64gb Cards
« Reply #27 on: December 29, 2020, 05:00:42 PM »
Hi guys wanted to let you know that my 64 GB Card does work with a 2box Drumit 3!
Man oh man I needed to be very patient with this... was working on a old windows pc at my parents home.
But after a while it was finally ready! and it work perfect!
The card that I use is a PNY 64GB Elite Performance 100mb/s.

I want to thank Mr. Jojo34 (Mag) for his work and helping me true the process.
I'am very happy guys! 64 GB is perfect for me!

Again its a shame for the lame 2box support on this issue.

jojo34

  • Newbie
  • *
  • Posts: 14
  • Karma: 5
    • View Profile
Re: DrumIt5 MKII with 64gb Cards
« Reply #28 on: December 29, 2020, 05:04:49 PM »
ha oh yeah
ANGR77 and Roel that makes me happy you are first persons  it works i know now ))))

ANGR77

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 608
  • Karma: 45
  • 2Box DrumIt Five MKI, MKII and Three owner
    • View Profile
    • Zourman.com
Re: DrumIt5 MKII with 64gb Cards
« Reply #29 on: December 29, 2020, 05:30:13 PM »
But I think we are a bit lucky here...64 GB is probably the maximum size that you can address in DrumIt...and that we really are pushing the limits here. :-)

So keep looking for sound hiccups and glitches...when using these cards...but I must say it looks promising after been drumming for 2 hours.

Best regards

Anders / www.Zourman.com
Sonor Safari, Pearl Crystalbeat, Zourman Triggers, Roland & Triggera, 2box Cymbals & HH, RT-10, KT-10, BT-1, VH-11/12/13, ATV hh, KT-10, 14C/13R/15R, PCY-155, MD, 2Box 5 MK1&II & 3, DD4SE, Pearl ButtKicker Addictive Drums 2.1.14, all ADPaks moved to 2box(SDSE) Zourman Conversion Gears www.zourman.co