Author Topic: Cymbal broken  (Read 1899 times)

TB

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: 1
    • View Profile
Cymbal broken
« on: February 08, 2011, 10:21:47 PM »
Hi!
I've just gotten my 2Box drumkit today. Sounds are pretty good and everything seemed stable. But after testing a few of the kits, I went on with playing a song and after the first few hits one of the cymbals stopped working.  :-\
Only if I hit it on the bell, I get any sound, the edge or ride do not work at all. I'm really angry, the drumkit didn't even last 5 minutes and is already broken.  >:(
Did anyone experience the same failure and know how to fix it on my own? As i have foolishly bought my drumkit in spain to save a few euros, it would take a lot of time to sent it back, so it would rather try to repair it own my own. Argh, i hope i won't need to change one of the pads every few months.

Thanks in advance and best regards
TB

hwasser

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 218
  • Karma: 1
    • View Profile
Re: Cymbal broken
« Reply #1 on: February 08, 2011, 11:38:16 PM »
Hello, look under the rubber on the edge of the cymbal, see if one of the metalstrips touches the metalplate, if one of them does, try to bend the metalstrip up a little little bit, so it dont touch the metalplate.

Danny

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 108
  • Karma: 3
    • View Profile
Re: Cymbal broken
« Reply #2 on: February 09, 2011, 09:46:01 AM »
i had the same with my hihat and it was just a tiny cable loose. just remove the screws on the gray part of the back of the cymbal and you`ll see.

TB

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: 1
    • View Profile
Re: Cymbal broken
« Reply #3 on: February 09, 2011, 12:31:46 PM »
Thank you guys.
You was right Danny, the short red cable got loose. It just needs to be soldered on again. Shouldn't take too long and i can continue drumming. :)