Author Topic: Frozen screen in my 2box drumit 5 module  (Read 884 times)

manegarm

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
  • Karma: 0
    • View Profile
Frozen screen in my 2box drumit 5 module
« on: September 24, 2018, 11:55:35 PM »
I bought this module for trigger my bassdrum.
But came with a issue cause when i put the 32 sdcard, and turn on the module the screen freezes.
I´ll Upload a youtube video here.
Please help!!!

https://www.youtube.com/watch?v=e0pOla1dxiU&feature=youtu.be

edcito

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 388
  • Karma: 11
  • coming back to life...
    • View Profile
Re: Frozen screen in my 2box drumit 5 module
« Reply #1 on: September 25, 2018, 08:47:26 AM »
looks like you didn't insert the SD card extender all the way in or your SD card is not working or you didn't put all the files in the root folder.

manegarm

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
  • Karma: 0
    • View Profile
Re: Frozen screen in my 2box drumit 5 module
« Reply #2 on: September 25, 2018, 11:09:49 AM »
there are the file that came are in

manegarm

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
  • Karma: 0
    • View Profile
Re: Frozen screen in my 2box drumit 5 module
« Reply #3 on: September 25, 2018, 11:20:45 AM »
also
I downloaded again the OS-1.32 file!
but the module don´t work´s in usb mode. ( don´t recognize any sd card, I tried with another one,  just with a quick format and copy the 2 file of the OS-1.32.zip).  same freeze screen!

:(

paulf707

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 106
  • Karma: 3
    • View Profile
Re: Frozen screen in my 2box drumit 5 module
« Reply #4 on: September 25, 2018, 11:28:11 AM »
I believe the USB mode won't work if you are using the 32gb SD card mod - you should remove the card and insert it into a card reader on your PC/laptop....

welshsteve

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 480
  • Karma: 13
    • View Profile
Re: Frozen screen in my 2box drumit 5 module
« Reply #5 on: September 25, 2018, 05:03:29 PM »
Yeah, DO NOT use it in usb mode with a 32 gig mod. I am lead to believe that you could actually damage it permanently doing that. The fact the SD card can be taken to a computer, all files transferred a lot quicker than in USB mode without the module means USB mode is redundant anyway.

manegarm

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
  • Karma: 0
    • View Profile
Re: Frozen screen in my 2box drumit 5 module
« Reply #6 on: September 25, 2018, 09:20:37 PM »
same thing guys!! I tried to put it only the O.S like in the video (with another SD card)
and system get´s freezes!!!!!
DAMMM

what can I do??? I´ts issue unit?

check

https://www.youtube.com/watch?v=lvKlxCZVQu4
« Last Edit: September 25, 2018, 11:54:18 PM by manegarm »

manegarm

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
  • Karma: 0
    • View Profile
Re: Frozen screen in my 2box drumit 5 module
« Reply #7 on: September 26, 2018, 01:40:24 AM »
Maybe can be the sd extension cable?

should I open the module?

Jman

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1927
  • Karma: 113
  • D5 modules SN: 00197 and 02207 D3 module SN 00009
    • View Profile
    • Stealth Drums
Re: Frozen screen in my 2box drumit 5 module
« Reply #8 on: September 26, 2018, 03:09:28 AM »
The first thing I would do is contact the seller. If he says all is working then maybe he can explain. When you buy something you normally go back to the seller right away if something isn't as described. 2nd, All 2Box modules come with an original 4GB card, the factory card that is installed inside the module. Did you get that with the module or just that 32GB Card? Troubleshooting: 1st, yes you could try the card inside the module without the cable. If the card does not work directly in the module most likely you need a new card. Extender might be OK. What brand, type of card is it? You do not show the card really in your videos. The good news is that most likely it is a problem with the Card and or the cable, much cheaper than replacing the module.
Also, if you plugged that module into the computer with the USB port of the module since it has the 32GB mod ..... you probably ruined the Card ..... several people have ruined their cards that way rendering them unusable .... The reason this thread in the link below was started .... and the reason I put a Warning with all the Card Mod kits I sell:
https://www.2box-forum.com/index.php/topic,1816.0.html
« Last Edit: September 26, 2018, 03:21:18 AM by Jman »
I could tell you where to stick that piezo! :D ;)
http://stealthdrums.com/

ANGR77

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 427
  • Karma: 29
  • 2Box, have got my hands on unit 211
    • View Profile
    • Zourman.com
Re: Frozen screen in my 2box drumit 5 module
« Reply #9 on: September 26, 2018, 10:26:25 AM »
Hi!

On the captured screenshot above, from the OP’s MAC You see exactly that he has been using the USB connection to his module. (Not the reading SD card directly in his MAC)

You can also see that this card is probably bigger than 4GB because there are other directories than the standard content.

So I am pretty sure he has ruined his card by hooking it up to his mac through usb.

On Mac...you don’t even need to save or copy any sounds or files to damage a SD card...it is enough to just connect the module over usb...and it will be gone.

Best regards

Anders / www.zourman.com
Sonor Safari, Pearl Crystallite, Zourman Triggers, Roland & Triggera, 2box Cymbals & HH, RT-10, KT-10, BT-1, VH-11/12/13, ATV hh, KT-10, 14C/13R/15R, MegaDRUM, 2Box 5 & 3, DD4SE, Pearl ButtKicker Addictive Drums 2.1.7, all ADPaks moved to 2box(SDSE) Zourman Conversion Gears www.zourman.com

manegarm

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
  • Karma: 0
    • View Profile
Re: Frozen screen in my 2box drumit 5 module
« Reply #10 on: September 26, 2018, 10:29:06 AM »
thnks, I will try to open the module and using the card directly and see what happens ( without the extension cable)


manegarm

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
  • Karma: 0
    • View Profile
Re: Frozen screen in my 2box drumit 5 module
« Reply #11 on: September 26, 2018, 10:33:22 AM »
hey angr77. can be! but in the second video I used another sd card without usb mode, only directly to the sd slot of my mac and then directly to the sd extension reader cable of 2box module
and same issue!.

ANGR77

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 427
  • Karma: 29
  • 2Box, have got my hands on unit 211
    • View Profile
    • Zourman.com
Re: Frozen screen in my 2box drumit 5 module
« Reply #12 on: September 26, 2018, 11:55:37 AM »
Hi!

If preparing a new card where you put all content, with your SD card in the Mac, please be sure to format it first in FAT32 format. (Or check if it is in FAT32)
Then you copy all content and OS to the SD card. You can download a fresh copy here : http://2box-drums.com/support/

You should now be able to boot on your module using the card.

Anders / www.zourman.com
« Last Edit: September 26, 2018, 11:58:34 AM by ANGR77 »
Sonor Safari, Pearl Crystallite, Zourman Triggers, Roland & Triggera, 2box Cymbals & HH, RT-10, KT-10, BT-1, VH-11/12/13, ATV hh, KT-10, 14C/13R/15R, MegaDRUM, 2Box 5 & 3, DD4SE, Pearl ButtKicker Addictive Drums 2.1.7, all ADPaks moved to 2box(SDSE) Zourman Conversion Gears www.zourman.com

manegarm

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
  • Karma: 0
    • View Profile
Re: Frozen screen in my 2box drumit 5 module
« Reply #13 on: September 26, 2018, 07:56:02 PM »
Yep
the format of the new sd card it´s fat 32
(I used and application ). then 2box said me download this zip
http://2box-drums.com/wp-content/uploads/2018/09/DI5-Card-Content-1.30.zip

manegarm

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
  • Karma: 0
    • View Profile
Re: Frozen screen in my 2box drumit 5 module
« Reply #14 on: September 26, 2018, 08:36:41 PM »
nothing!! same problem
my last chance is open the module and try directly. some instructions?